• School- en beroepskeuze

  Wij helpen bij  het kiezen van de juiste opleiding op niveau en passend bij de interesses en competenties. Ergoselect biedt ondersteuning bij het maken van een CV (volgens de laatste richtlijnen) en het opstellen van een goede motivatiebrief Neem voor informatie contact op via onze info nummers 020-4890054, 035-6212491 en 043-3061118.    

  lees verder
 • Dyslexie en dyscalculie

  Dyslexie is een leerstoornis. De lees- en schrijfproblemen worden bij mensen met dyslexie veroorzaakt doordat er iets mis gaat in de fonologische processen. Fonologie is het automatisch kunnen koppelen van letters aan klanken en de klanken automatisch kunnen omzetten in letters. Het automatiseren van dit proces is voor mensen met dyslexie moeilijk, waardoor zij moeite Continue Reading

  lees verder
 • Gedragsproblemen ADD & ADHD

  ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder); jeugd en volwassenen. Het wordt ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis genoemd. Bel voor meer informatie met onze info lijnen op 020-4890054, 035-6212491 en 043-3061118.

  lees verder
 • Intelligentie- en niveau-onderzoek

  Ergoselect heeft verschillende tests in huis om onderzoek naar intelligentie te kunnen verrichten, waaronder de: DAT HRM, WISC, WPPSI, BNT, RAVEN, GIVO, NIO. Onderzoek naar intelligentie De reden dat u een onderzoek naar intelligentie wil, kan verschillend zijn: ● second opinion (naast de CITO-score) ● schooladvies ● onderzoek naar hoogbegaafdheid ● totaalbeeld van het capaciteitenniveau Continue Reading

  lees verder
 • Huiswerkbegeleiding

  Ergoselect helpt kinderen die moeilijk meekomen en een duwtje in de rug kunnen gebruiken. We assisteren met alle niveaus van onderwijs. Voor meer informatie zijn wij bereikbaar op onze info nummers 020-4890054, 035-6212491 en 043-3061118.  

  lees verder

Het team

Drs E. van der Oord, Registerpsycholoog GZ/A&O, NIP en Europsycholoog

FullSizeRenderDrs. E. van der Oord is zijn loopbaan begonnen in 1969 als freelance psycholoog werving en selectie. Tussen 1972 en 1974 is hij verantwoordelijk geweest voor de selectie van gevangenispersoneel bij het CWOI in Den Haag. In 1975 is het bureau in Amsterdam geopend, met als werkzaamheden personeelsselectie en beroepskeuze.

In de periode 1975 tot 1982 zijn tevens onderwijstaken vervuld bij diverse hbo-instellingen. Vanaf 1982 zijn de taken binnen het bureau uitgebreid met het onderzoek en de behandeling van leerstoornissen, ontwikkelingsstoornissen en gedragsstoornissen. In 1987 is het bureau in Vaals geopend; in 1995 het bureau in Utrecht; In 2015 het bureau in Hilversum.

Drs E. van der Oord is ingeschreven in het BIG register. Daarnaast is hij sinds 1972 lid van het NIP en sinds 2012 registerpsycholoog Arbeid & Organisatie en registerpsycholoog GZ van het NIP. Sinds 2014 staat hij ingeschreven in het kwaliteitsregister van Europsycholoog van het NIP. Na de BIG registratie zijn tevens onderzoek en behandeling van ernstige DSM IV gerelateerde stoornissen aangeboden aan jeugdige en volwassen cliënten.

Mandy de Nijs MSc, psycholoog

ProfielfotoNa haar universitaire opleiding ‘International Relations and International Organizations’ (RUG, 1996) heeft Mandy diverse managementfuncties bij Randstad bekleed. Tegelijkertijd rondde zij de studie Psychologie bij de Open Universiteit succesvol af. Haar afstudeerrichting is ‘klinische psychologie’. Mandy heeft tijdens deze studie praktijkervaring in het klinische werkveld opgedaan met een stageperiode bij Ergoselect.

Na haar afstuderen heeft Mandy de overstap gemaakt naar de Open Universiteit, waar zij tot op heden werkzaam is als mentor/coach van psychologie studenten. In de zomer van 2015 heeft ze haar werkzaamheden als psycholoog uitgebreid en is de Ergoselect vestiging in Hilversum opgezet. Hier houdt zij zich bezig met onderzoek, diagnostiek en begeleiding op het gebied van leerstoornissen (dyslexie, dyscalculie), gedragsstoornissen (ADD, ADHD, sociaal-emotioneel), intelligentieonderzoek en studie/huiswerkbegeleiding. Zowel kinderen, jongeren als volwassen kunnen bij haar terecht.

Mandy is in het bezit van de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD) en is lid van het NIP. Daarnaast is zij gecertificeerd coach van de methode ‘Ik leer anders’.

Corné van Ginkel, psycholoog

Corné is na6tag_090716-153046-3 zijn stage bij Ergoselect Amsterdam aan de slag gegaan als psycholoog. Hij heeft de studie psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam gedaan en heeft zich daarbij met name gericht op de klinische ontwikkelingspsychologie. Dit wil zeggen dat zijn interesse vooral ligt in de kinder- en jeugdpsychologie.

Corné zal met name te vinden zijn op locatie Amsterdam, en zal daarnaast soms in Vaals werkzaam zijn. Hij houdt zich met name bezig met onderzoek, diagnostiek en begeleiding bij leerstoornissen (dyslexie, dyscaclulie), gedragsstoornissen (o.a. ADD, ADHD) en stemmingsstoornissen (angst, dysthymie). Daarnaast voert hij intelligentieonderzoek en beroepskeuzeonderzoek uit en geeft hij studie/huiswerkbegeleiding. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij hem terecht.

 

Heinz Freese, psycholoog

Heinz is sinds 2016-09-17-17-27-422015 in deeltijd bij Ergoselect als psycholoog werkzaam. Heinz heeft aan de Open Universiteit Nederland klinische psychologie gestudeerd en heeft zich daarbij gericht op de klinische psychologie, de persoonlijkheids- en ontwikkelingspsychologie en op aspecten van de arbeids- en organisatiepsychologie.
Naast zijn baan bij Ergoselect werkt Heinz in deeltijd in de zakelijke dienstverlening als senior consultant. Hij verkoopt daar complexe dienstverleningstrajecten, leidt projecten en adviseert. Heinz heeft daarnaast jarenlange ervaring als project-, team- en unitmanager.

Heinz werkt voornamelijk op de vestiging in Amsterdam, en zal ook in Vaals werkzaamheden verrichten. Cliënten uit (de omgeving van) Utrecht kunnen voor begeleidingstrajecten ook in Utrecht terecht. Hij houdt zich bezig met onderzoek, diagnostiek en begeleiding van gedragsstoornissen zoals AD(H)D, angst en stemmingsstoornissen, burn-out, coaching bij arbeidsgerelateerde problematiek/groei, capaciteiten-, beroepskeuzeonderzoek en beroepskeuzeadvies en onderzoek en begeleiding van ontwikkelingsgerelateerde problematiek. Zowel kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij hem terecht.